Reiki

Wat is Reiki
Reiki is spirituele geneeswijze die uit Japan afkomstig is. Reiki betekent universele levensenergie. De oorspronkelijke Japanse stroming heet Usui Shiki Ryoho. Ik ben opgeleid en beoefen Reiki volgens deze oorspronkelijke stroming. Reiki is een liefdevolle manier om te helen, zowel op lichamelijk als op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

Wat houdt de behandeling in
Tijdens de behandeling lig je met kleren aan en schoenen uit op een massagetafel, eerst op je rug en daarna op je buik. Ik plaats mijn handen op verschillende plekken op je hoofd, buik en rug. Als liggen lastig is, kan de behandeling ook zittend plaatsvinden.
Iedere reikibehandeling kan anders aanvoelen. Je kan warmte of tintelingen voelen, onrust en diepe ontspanning. Emoties kunnen loskomen. Je kan ook niets ervaren. Alles kan.

Bij een behandeling op afstand spreken we vooraf een tijd af waarop de behandeling begint. Het is prettig als je rustig en comfortabel gaat zitten of liggen tijdens de afstandsbehandeling. Na afloop hebben we telefonisch contact om de behandeling kort te bespreken.

Een Reikibehandeling duurt ongeveer 1,5 uur inclusief voor- en nagesprek, een vervolgbehandeling 1 uur. 

 

Wat biedt Reiki
Reiki brengt je in balans. Het vult je energie weer aan, heft blokkades op en herstelt het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Reiki brengt diepe ontspanning. Onrust maakt plaats voor rust in lijf en hoofd. Pijn verlicht. Gedachten komen tot stilstand. Reiki bevordert een goede nachtrust. Je slaapt dieper.

Reiki biedt een goede ondersteuning bij lichamelijke en emotionele klachten. Bij ziekte, pijn, vermoeidheid, slaapproblemen, stress, spanningsklachten en/of emotionele klachten brengt reiki je weer in balans. Het is een waardevolle aanvulling op reguliere geneeskundige behandelingen.

Reiki inwijdingen
Een Reiki inwijding kan ook gebruikt worden als intensieve healing. Voordeel is dat je dan jezelf kan behandelen en eventueel ook andere kan behandelen.
Deze inwijding wordt individueel gedaan of met partner/vriend samen. 

Reiki Practitioner
Ik ben een erkend Reiki-Practitioner (RP). De behandelingen kunnen vergoed worden uit de aanvullende verzekering.